logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|41|42|43|...|571

  Meer verdienen met teams

  Hoe kan een organisatie het verdienvermogen van teams laten groeien? Waardoor kan de toegevoegde waarde van teams worden verhoogd? Dit zijn relevante vragen in een tijd waarin het kostenbewustzijn groot is en waarin in toenemende mate in teams wordt samengewerkt.
  1,95
  lees meer

  Teamontwikkelruimte voor een beter resultaat

  Waarom presteert het ene team beter dan het andere? Een relevante vraag in een tijd waarin organisaties steeds meer met teams gaan werken, omdat ze verwachten dat teams betere prestaties kunnen leveren dan individuele medewerkers. In de praktijk blijkt dat nog niet altijd eenvoudig en worden hrdprofessionals steeds vaker geconfronteerd met teamontwikkelvraagstukken.
  1,95
  lees meer

  Teamflow

  Van organisaties wordt steeds meer verwacht dat ze continu de hoogste kwaliteit leveren tegen de laagste kosten en dat ze per direct kunnen leveren. Dit eist veel van organisaties ten aanzien van innovatievermogen, flexibiliteit en continuïteit. Steeds meer bedrijven organiseren zichzelf daarom in teams (Carton & Cummings, 2012). Dit gebeurt onder andere om hoogwaardige producten en diensten snel en adequaat te kunnen leveren.
  1,95
  lees meer

  Teams onder tijdsdruk

  Hoe reageren individuen onder tijdsdruk? En wat is de invloed van tijdsdruk op teamprestaties? Projectteams en projectleiders die zich dit realiseren, zijn in staat om de uitdaging aan te gaan en de belemmeringen te pareren. Wat werkt en wat niet? Hierover gaat dit artikel.
  1,95
  lees meer

  Promoties thema Teams

  In deze uitgave een samenvatting van de volgende vier promoties: Social inclusion in diverse work settings, Wiebren Jansen, 20 april 2015, Rijksuniversiteit Groningen What’s new? The interaction between novelty and cognition, Judith Schomaker, 9 januari 2015, Vrije Universiteit Amsterdam Anger in conflict, a force for good, Bart de Vos, 24 september 2015, Rijksuniversiteit Groningen Speelruimte voor ervaring en reflectie, Michiel de Ronde, 13 maart 2015, domein begeleidingskunde, Universiteit van Tilburg
  Gratis
  lees meer

  Levend leren stimuleren

  In de retail is alles gericht op doen-doendoen. Op de markt maak je verschil door het vermogen om dicht op de behoeften van de klant te zitten, scherp in te kopen, snel beslissingen te kunnen nemen over wat vandaag nog te doen met een lading verse waar. De directie van een grote retailer wil een verdere verbetering van de dienstverlening en zoekt de oplossing in meer aandacht voor de ontwikkeling van producten. Zij voert daarvoor teams in rondom een bepaalde productgroep, dwars over de bestaande afdelingen heen. De verwachting is dat door een betere samenwerking ook de expertise toeneemt en daarmee de kwaliteit voor de klant.
  1,95
  lees meer

  De uitdagingen voor hrd

  Door de invloeden van technologie, innovatie, informatie en globalisering veranderen organisaties. Ook het fenomeen werk verandert. We zoeken naar nieuwe vormen, andere structuren en diverse samenwerkingsverbanden, om werk effectief te laten zijn in de huidige en toekomstige context waarin we acteren. Uiteraard hebben die ontwikkelingen ook hun invloed op het hrd-vakgebied. Nigel Paine nam de tijd om de trends eens goed op een rij te zetten en bracht in beeld wat ze betekenen voor hrd. Het resultaat is zijn boek ‘The Learning Challenge’, waarover Nigel in dit interview meer vertelt.
  1,95
  lees meer

  Varia thema Teams

  In deze uitgave o.a.: Hr-rapporten, tools en boeken Test je mindset Webinars op YouTube: Van David Allen tot ondernemerschap Publicaties over veranderkunde
  Gratis
  lees meer

  Boeken thema Teams

  In deze uitgave een korte bespreking van de volgende boeken: Deep Democracy - De wijsheid van de minderheid, Jitske Kramer Olietankers en Speedboten - Wendbaar werken in de 21e eeuw, Menno Lanting  Veerkrachtig sturen, productief samenwerken -Trajectbegeleiding voor management- en Leiderschapsontwikkeling, Theo Wijnen i.s.m Leen Van Lindt, Chris Aertsen en Annick Vanhove De nieuwe voorzitter De vijf O’s van succesvol voorzitten Nathalie Vrancken Hoe manage ik mijn baas? Jana Deprez, Sylvie Boermans, Jeroen Stouten, Martin Euwema De kracht van de kudde, Linda Kohanov
  Gratis
  lees meer

  De kracht van het netwerk benutten

  Al een aantal jaren zien verenigingen, van sportclub tot beroepsorganisaties, een terugloop van leden. In deze hectiek stelde Stephan Obdeijn zich beschikbaar als voorzitter van de grootste vereniging van hrd-professionals van Nederland. NVO2 is inmiddels al lang niet meer alleen een lokale club. Hij heeft een stevige ambitie: “We worden het grootste netwerk van Nederland in ons vakgebied,” maar is ook realistisch: “Niets gaat vanzelf.” Is er in deze tijd eigenlijk nog wel behoefte aan een vereniging? En wat zijn de behoeften van de hrd’er van de toekomst? We gaan in gesprek met Stephan over deze onderwerpen en nog veel meer.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper