logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|5|6|7|...|574

  Dansen, denken, doen!

  Het was Albert Einstein die zei dat we problemen niet kunnen oplossen met hetzelfde denken als waarmee we ze hebben gecreëerd. Maar hoe introduceer je werkelijk andere manieren van denken? Hoe maak je blinde vlekken zichtbaar en kom je voorbij de herhalende patronen van bestaande denkbeelden over jezelf, de ander en de organisatie?
  1,95
  lees meer

  Vergroot je impact

  Een krachtig verhaal kan de wereld veranderen. Het kan mensen vertrouwen geven, in beweging krijgen en connectie brengen. Juist in tijden van crisis en veel veranderingen, zoals nu, mag de kracht van een impactvol verhaal niet worden onderschat.
  1,95
  lees meer

  Op zoek naar je Engelstalige ik

  Wij Nederlanders stonden in 2019 weer op nummer 1 in de jaarlijkse English Proficiency Index, uitgevoerd door Education First. Dat is goed nieuws: als handelsnatie scoren we het best op de internationale voertaal! Benieuwd naar mijn eigen positie deed ik op hun website de sneltest. Ik scoorde extreem hoog: bijna 100 procent en op de spreektest scoorde ik uitmuntend. Maar ik weet wel beter: zo’n testscore zegt niet alles. Iedereen die ‘echt’ iets moet bereiken in gesproken Engels komt daar vanzelf achter. Daarom is het aandeel cursisten Engels bij de meeste taleninstituten sinds jaar en dag het grootst. Hoe verhoudt dat zich tot die eerste plek op de English Proficiency Index?
  Gratis
  lees meer

  1 + 1 = 3

  Investeren in nieuwkomers op de arbeidsmarkt zorgt voor een duurzame inzetbaarheid van deze doelgroep. Tegelijkertijd levert het bedrijf een belangrijke bijdrage op sociaal-maatschappelijk gebied en draagt het zorg voor een stabiel personeelsbestand. Deze investering vereist weliswaar inspanning en samenwerking met verschillende partijen, maar levert uiteindelijk voor zowel bedrijf als nieuwkomer winst op in de vorm van een duurzame arbeidsrelatie.
  1,95
  lees meer

  Sekseverschillen ontmaskeren met taal

  “Kom jongens, we gaan beginnen!” De docent maant de klas tot stilte. Of een teamleider opent het overleg. Niemand kijkt ervan op dat de klas met veertien jongens en zestien meisjes of de groep van acht maatschappelijk werkers op deze manier wordt aangesproken. Ook niet als de maatschappelijk werkers allemaal vrouwen zijn en de teamleider de enige man is.
  Gratis
  lees meer

  Programmeren als taalvaardigheid

  David Giron is Parijzenaar en studeerde informatica aan het European Institute of Technology. Als hoofd Onderwijsprogramma stond hij samen met de Franse telecommiljardair Xavier Niel aan de basis van de oprichting van de inmiddels zeer bekende Franse programmeerschool 42. Sinds 2018 is hij directeur van Codam, de Nederlandse zusterschool van 42 met hetzelfde innovatieve onderwijsmodel en curriculum. Ik sprak hem bij Codam in hartje Amsterdam op het moment dat de eerste studenten op het punt stonden om aan hun afstudeerstage te beginnen.
  1,95
  lees meer

  Hoe bouw je een interne academie die werkt?

  In dit praktijkvoorbeeld laten we je zien hoe je een interne academie kunt bouwen en daarmee het opleidingsaanbod binnen een organisatie stroomlijnt, maar ook de kwaliteit binnen de organisatie vergroot en borgt. Twee jaar zijn we bezig geweest met de bouw en gaandeweg zijn we diverse hordes gepasseerd. We beschrijven onze aanpak en geven tips om je voordeel mee te doen als je zelf aan de slag gaat.
  1,95
  lees meer

  De meerstemmige medewerker

  In organisaties is transparantie een modebegrip. Medewerkers worden geacht duidelijk te zijn in hun uitingen en communicatie. Wat is je standpunt, wat kies je, wat is je doel, wat besluit je? Dat moet helder zijn. We zien het in mails en memo’s, we zien het in trainingen en deskundigheidsbevordering en we zien het in vergaderingen en projecten.
  1,95
  lees meer

  Taal onder de waterlinie

  “We hebben nog niets concreet zien veranderen.” Van wie zouden deze woorden zijn? Van gays die nog steeds slachtoffer zijn van geweld? Van de Black Lives Matter-demonstranten, of #metoo? Ze zijn van Wouter Bolier, woordvoerder van Ieder(in), een belangenvereniging voor mensen met een beperking, handicap of chronische ziekte. “Mensen hebben gewoon recht op toegankelijke informatie. Dat is zelfs een mensenrecht.’’
  Gratis
  lees meer

  Wat je zegt, ben je zelf!

  Het toenemende besef dat organisaties onlosmakelijk verbonden zijn met de mensen die er werken, heeft geleid tot een groeiende aandacht voor de rol van identiteit in organisatieverandering. Toch is er nog weinig aandacht voor de narratieve identiteit van professionals in de implementatie van veranderideeën als agile, lean en scrum. We onderzochten hoe specifieke sleutelfiguren taal gebruiken om gelijktijdig zichzelf én een veranderidee te construeren.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper