logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|5|6|7|...|545

The chief learning officer in de C-suite

Als lezer bent u voortdurend op zoek naar nieuwe trends en onderwerpen die te maken hebben met het werk. Vaak ook om een keuze te kunnen maken als het gaat om de toekomst van het eigen werk van medewerkers en de organisatie waar zij voor werken. Heel eerlijk gezegd is het soms koffiedik kijken. Onze redactie weet natuurlijk nooit welke trends echt een grote impact gaan hebben. Daarom zorgen we dat we uit meerdere bronnen putten. Tijdens een internationaal congres kregen we een unieke kans om met de vicepresident en chief editor van een de grootste Amerikaanse tijdschriften in gesprek te gaan. Over de trends die hij in zijn eigen land ziet en welke hij herkent als wereldwijde trends. Samen met de Belgische Sofie Willox spreken we met Mike Prokopeak van Human Capital Media.
1,95
lees meer

Hoe ontwikkel je een leerplatform?

De noodzaak om op een meer continue manier medewerkers op te leiden en verder te ontwikkelen neemt toe. Meer flexibiliteit in leren vraagt ook om een andere ontwikkelaanpak: een waarin meer bottom-up en minder top-down kan worden gewerkt aan het ontwikkelen van leertrajecten. We gaan in op de ingewikkelde do’s en don’ts van het bouwen van een learning hub, een leerplatform, voor (internationale) grote organisaties die op meerdere locaties zijn gevestigd. Puttend uit recente ervaringen nemen we je bij de hand in het beschrijven van manieren om grote, digitaal gefaciliteerde leertransformatieprojecten te begeleiden.
1,95
lees meer

Leren terwijl je werkt

Kan moderne technologie ondersteuning bieden bij professionele leertrajecten? Twee specialisten gaan hierover met elkaar in gesprek. Koko Nakahara is een l&d-specialist uit Japan, terwijl Thilo Eckhardt in Zwitserland zijn thuisbasis heeft. In deze dialoog stellen ze elkaar vragen over hun vakgebied vanuit hun Aziatische en Europese perspectief. Het wereldperspectief kan natuurlijk niet ontbreken in dit nummer.
1,95
lees meer

Leren van wat we al weten

Voor elk vraagstuk in onze directiekamers en op de werkvloer is ergens op de wereld al eens een oplossing bedacht. Tribes (stammen) overal op aarde hebben handige rituelen, gewoontes, gebruiken om zichzelf te organiseren en te veranderen. Werken in een kantoortuin lastig? Nomadische volken weten al lang hoe je ‘verbinding met je stam houdt op afstand’. Concurreren ingewikkeld? Leer het van de koppensnellers op Sumatra. We hebben geen nieuwe managementmodellen nodig. Als we goed om ons heen kijken is alles al een keer bedacht. Graag deel ik graag een aantal wereldse lessen met je.
1,95
lees meer

Werkgeluk

Werk en geluk zijn lang vijanden geweest. Denk aan de fabrieksarbeid in de negentiende eeuw, het werk op het land in het middeleeuws leenheerlijk stelsel of aan de slavernij. Al in het oude testament was werk een straf die god afriep over Adam en Eva toen hij hen uit het aards paradijs verjoeg, nadat zij van de verboden vrucht gegeten hadden: “Vervloekt is de akker om wat jij hebt gedaan, zwoegen zul je om ervan te eten, je hele leven lang. Doren en distels zullen er groeien, toch moet je van zijn gewassen leven. Zweten zul je voor je brood, totdat je terugkeert tot de aarde.”
1,95
lees meer

Voortbouwen op de wereld

Er wordt van alles georganiseerd op het gebied van leren en opleiden. Voor wetenschappers is er een enorme keuze uit gerenommeerde congressen waar onderzoekers uit de hele wereld elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Over wat je daarvan leert en hoe nuttig het is om wereldwijd kennis en inzichten te delen, sprak ik met Frank de Jong, lector aan de Aeres Hogeschool Wageningen.
1,95
lees meer

Promoties december 2018

In deze rubriek: Kortere WW-uitkering verhoogt de kans op werk Unconscious Bonding – Forming Bonds Quickly in Today’s Fast-Paced Society
Gratis
lees meer

Mobieltjes in de klas

De mens is een lerend wezen. Wat er ook gebeurt, we doen er iets mee. Voor leren is aandacht nodig. Trainers hebben die aandacht nodig om impact te hebben. Sinds ruim een decennium is er een zeer krachtige aandachtvanger waar we uren per dag aan besteden en waarvan we steeds afhankelijker worden: de smartphone. Hoe moeten we hiermee omgaan? En hoe kunnen we de smartphone ten gunste van het leerproces inzetten?
1,95
lees meer

Zijn digitale nomads overal thuis?

We leven in een tijd waarin goedkope vliegtickets en communicatietechnologie de wereld kleiner maken dan ooit. Waarom zou je nog in een dure, drukke stad wonen terwijl je ook vanaf een tropisch eiland kunt werken? Esther Jacobs kiest er al enkele decennia voor om locatieonafhankelijk te werken en leeft het leven van een digitale nomade. We spreken haar op in Amsterdam, in een maand met een druk reisschema: na Amsterdam staan in de weken erna Miami, New York, Canada, Israël, Thailand en Buenos Aires op het programma. Een kennismaking met een vrije geest, die meanderend door het leven gaat.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »