logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|67|68|69|...|546

Kan het ook zonder managers?

De integrale manager is voor alles verantwoordelijk. Omzet, operatie, uitvoering HR-beleid, een prettige werksfeer, innovatie, efficiency, tevreden klanten en opdrachtgevers, ontwikkeling en welzijn van medewerkers en een goed commitment van het team met de organisatie... Organisaties en medewerkers zijn dan ook zelden tevreden over hun managers. Volgens Jos Verveen (2011) leidt management zelfs af van waar het in de organisatie om draait. HR-adviesbureau Meurs HRM heeft in maart 2011 gedeeld leiderschap ingevoerd, waarmee het een organisatie wil worden zonder vaste teams en leidinggevenden.
1,95
lees meer

Infinite players

De leider van nu is voor een deel een kunstenaar. Reagerend op wat er in zijn omgeving gebeurt, is hij voortdurend bezig met nieuwe creaties. Nieuwe strategie, nieuwe producten, nieuwe afdelingen, nieuwe rollen. Verandering is de enige constante. De leider in deze tijd is een infinite player die zijn mensen meeneemt naar het volgende level van het spel dat door de organisatie gespeeld wordt. Hij speelt zijn spel op drie terreinen en beschikt over zeven kwaliteiten.
1,95
lees meer

In de sport zijn de topcoaches echte EigenWijze Leiders

Er is in mijn optiek een sterke behoefte aan EigenWijs Leiderschap in organisaties. Een vorm van leiderschap met als kernelementen ambitie, lef, inspiratie, integriteit en nieuwsgierigheid. Juist in déze tijd van constante verandering en economische crisis zie ik helaas meer van het tegenovergestelde, namelijk: toenemende angst en intern gericht reactief leiderschap! Een eigenwijze leider is iemand die vanuit integriteit handelt en richting geeft, daarin zijn eigen(wijze) koers durft te varen (lef), gericht op zijn sterke ambitie, al is dat soms buiten de gebaande paden. Hij inspireert tegelijkertijd anderen, omdat hij in verbinding staat met zijn omgeving, nieuwsgierig is naar andere inzichten en meningen, en zich daarbij ook kwetsbaar opstelt
1,95
lees meer

Casus: Greenpeace International vraagt organisatieadvies

Greenpeace is een non-gouvernementele milieuorganisatie met kantoren in 42 landen. De overkoepelende organisatie Greenpeace International (GPI), gevestigd in Amsterdam, heeft een coördinerende rol waar het, in samenwerking met de locale kantoren, het internationale beleid ontwikkelt, de locale kantoren ondersteunt en de belangrijkste campagnethema’s bepaalt. GPI heeft een federale organisatiestructuur en daarmee geen formeel mandaat over de lokale kantoren. GPI is door de kantoren in het leven geroepen om de werkwijze van alle kantoren op één lijn te brengen en een globale aanpak en visie te waarborgen. Het kantoor wordt gefinancierd uit de inkomsten van de afzonderlijke kantoren die elk - afhankelijk van hun ontwikkelingsstadium - meer of minder bijdragen.
1,95
lees meer

Focus op de teamleider

Teamleider is een bijzondere functie. Organisatorisch staat hij tussen het management en de medewerkers. Teamleiders geven leiding aan uitvoerende medewerkers die samen zorgen voor het realiseren van de diensten en producten waar de organisatie haar bestaan aan ontleent. De teamleider staat zo in het brandpunt van de organisatie. De laatste jaren is zijn rol aan het veranderen. Langzamerhand en vaak ongemerkt krijgt hij er steeds meer verantwoordelijkheden bij. In de gezondheidszorg en het middelbaar onderwijs is deze uitgebreide verantwoordelijkheid al geïnstitutionaliseerd in de functiebeschrijving van teamleiders. Men spreekt daar over ‘integrale managementverantwoordelijkheid’ voor alle aspecten van de afdeling. In dit artikel wordt een beeld gegeven van de geschetste verandering. Aan de hand van twee praktijkbeschrijvingen wordt getoond hoe teamleiders een grotere verantwoordelijkheid vormgeven in de praktijk.
1,95
lees meer

Een vakbond is om mensen aan het werk te houden

“Werken is een essentieel deel van het leven. Het zorgt niet alleen voor inkomen voor nu en later, maar ook voor ontwikkeling en sociale contacten. Het is zó belangrijk dat je aan het werk bent”, steekt Jaap Jongejan van wal. “Duurzame inzetbaarheid betekent in mijn definitie dan ook dat iedereen altijd mee kan doen. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid als vakbond om bij te dragen aan omstandigheden waarin dat kan én om mensen erop te wijzen dat ze zelf ook een verantwoordelijkheid hebben om mee te blijven doen.”
1,95
lees meer

In gesprek met Annerie Vreugdenhil

Ze was ‘het gezicht’ van ING op metersgrote billboards langs de weg. Annerie Vreugdenhil, directeur Commercial Banking, is de hoogste vrouw van ING Nederland. Ze heeft hart voor diversiteit in leiderschap en probeert daar zelf een goed voorbeeld van te zijn. Voldoende aanleiding voor een interview. Een gesprek over leiderschap en de rol van ambitie en ontwikkeling.
1,95
lees meer

De reis van de leider

1,95
lees meer

De huisacademie als organisatie-DNA

De academie wint terrein in organisatieland. In de theorie van de Corporate Universities1 is – na School en College – de Academy het hoogste goed. Deze trits zou worden gekarakteriseerd door een toenemende bijdrage aan de organisatiestrategie. In de praktijk zien we grotendeels op zich staande ‘opleidingsinstituten’ die weliswaar een klant-leverancierrelatie vertonen met hun moederorganisatie, maar waarbij de onderlinge vervlechting en de wederkerigheid in de ontwikkeling met een lantaarntje gezocht moeten worden en waarvan het bestaansrecht zomaar teniet gedaan kan worden door een managementwisseling of een kostenreductieslag.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »