logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|7|8|9|...|574

  Samen pret maken!

  Spel, humor en plezier vanuit waarachtig contact. Het zijn belangrijke ingrediënten van de werkwijze die CliniClowns Nederland al ruim 25 jaar letterlijk een speler in de zorg maakt. De clown creëert in de ziekenhuiskamer of instelling samen met zijn publiek een tijdelijke spelrealiteit die alle deelnemers spontaan in beweging zet. Daardoor voelen de deelnemers zich weer even mens in plaats van patiënt, cliënt of bezorgd familielid.
  1,95
  lees meer

  Basisbehoeftes gaan voor!

  Pret en humor kunnen een vliegwiel zijn in bijeenkomsten. We kennen echter ook allemaal momenten waarop pret en humor contraproductief werken. Bij het bespreken van moeilijker zaken wordt met grapjes weggelachen wat wezenlijk is en wordt, bewust of onbewust, het echte open gesprek tegengehouden. Pret en humor kunnen op deze manier ten koste gaan van individuen of groepen. Als begeleider of leider heb je de verantwoordelijkheid om in te schatten waar jouw groep zich bevindt en hierop te sturen. Werkvormen kunnen hierbij van grote waarde zijn.
  1,95
  lees meer

  Maak er een spel van!

  Van leren veterstrikken tot het behalen van je diploma. Je bent gemotiveerd om te leren omdat je er iets voor terugkrijgt, zoals met de sticker van de juf of een diploma waarmee je die felbegeerde baan binnensleept. Dit zijn duidelijke voorbeelden van extrinsieke motivatie. Maar wat doe je als je gedrag wilt veranderen van mensen die daar zelf geen zin in hebben?
  1,95
  lees meer

  Interview met Rocky Hehakaija

  Kun je door middel van spel leren en ontwikkelen bevorderen? Is spel in te zetten om hele gemeenschappen te veranderen? Voor ons een belangrijke vraag in dit themanummer over pret.
  1,95
  lees meer

  Dit is geen geintje!

  Een man loopt de bibliotheek binnen. Hij loopt naar de balie en zegt tegen de bibliothecaris: “Hee, ik wil graag een cheeseburger met een grote patat en een milkshake alstublieft.” De bibliothecaris kijkt verbaasd op en zegt: “Maar dit is een bibliotheek.” De man zegt: “O, sorry,” en herhaalt dan fluisterend: “Hee, ik zou graag een cheeseburger willen hebben met een grote patat en een milkshake alstublieft.”
  1,95
  lees meer

  Pret is privé

  Het is een mooi teken van beschaving dat de meeste bedrijven en overheden over een afdeling beschikken die het welbevinden en werkgeluk van medewerkers als missie heeft. Human resources probeert de beste mensen te werven, hen de plek te geven die aansluit bij hun vaardigheden en voorkeuren en te zorgen dat zij in prettige omstandigheden kunnen werken. Ook leren, ontwikkelen en zelfs spelen behoren tot het domein van elke zichzelf respecterende HR-afdeling (De Botton, 2009).
  1,95
  lees meer

  Waardevolle flauwekul

  Op de afdeling is wat spanning voelbaar, medewerkers zijn niet meer gemotiveerd en er is sprake van een klaagcultuur. Hoogste tijd voor een teammiddag!
  1,95
  lees meer

  De chief happiness officer

  Het beroep van werkgelukdeskundige is door de Nationale Beroepengids (2017) uitgeroepen tot een van de meest kansrijke beroepen voor de toekomst. De chief happiness officer is een van de titels waar de deskundige onder werkt. Er zijn al veel opleidingen voor de nieuwe functie beschikbaar, onder andere die van de Gelukkig Werken Academie. In dit artikel meer over de achtergronden, opleiding, werkwijze en tekortkomingen van de chief happiness officers.
  1,95
  lees meer

  Humor maakt je training licht

  Trainingen zijn best zwaar voor deelnemers: luisteren naar een uitleg, feedback krijgen, nieuwe inhoud eigen maken. Hun hoofd werkt hard en het lijf zit vaak stil. Even lachen, geeft lucht.
  1,95
  lees meer

  “Plezier is een keuze”

  Een interview met Michiel Drijber, initiatiefnemer van de succesvolle en welbekende LinkedIn- groep ‘Iedereen Elke Dag Plezier’ mag in dit themanummer natuurlijk niet ontbreken. Michiel heeft een aanstekelijke fascinatie voor het onderwerp plezier, heeft veel teams begeleid op het gebied van plezier en was een tijdlang een veelgevraagd spreker. Ik spreek hem over zijn ideeën en ervaringen. We staan uitgebreid stil bij zijn persoonlijke verhaal. Hoe zijn mindset hem heeft geholpen om met een persoonlijke tragedie om te gaan, die hem plotsklaps deed beseffen dat alles opeens anders kan worden.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper