logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|8|9|10|...|573

  Hoe ontwikkel je authentiek zelfvertrouwen?

  De boekpresentatie van Advancing Authentic Confidence Through Emotional Flexibility was een mooie aanleiding om Jacqueline Brassey, de eerste auteur, te vragen of we wat dieper in konden gaan op de begrippen uit het boek. Alle begrippen uit de titel vragen om uitleg. Daarnaast is er de vraag hoe authentic confidence, authentiek zelfvertrouwen, je kan helpen om je staande te houden in de werkwereld van vandaag. We gaan nader in op de achtergrond en het begrip authentic confidence. Net als bij het boek verbinden we dat aan leren en ontwikkelen en geven we voorbeelden hoe je authentiek zelfvertrouwen kunt ontwikkelen.
  1,95
  lees meer

  Veranderingen succesvol maken

  Organisaties zijn steeds minder in staat om complexe veranderingen het hoofd te bieden. Dit zien we in toenemende mate. Uit ons onderzoek blijkt dat organisaties hun eigen expertise overschatten die nodig is om te kunnen meebewegen met toekomstige veranderingen. Ook de mogelijkheden die er zijn om op veranderingen te reageren ontwikkelen zich minder snel dan nodig. Hoe zorg je dat je beter voor veranderingen bent toegerust?
  1,95
  lees meer

  Zien wat je deelnemers zien: eyetrack-techniek

  Bij het vormgeven van een online academie let je op helderheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid voor de gebruikers. Maar hoe weet je of je gebruikers dat ook zo ervaren? Hoe weet je of ze bij de juiste cursussen uitkomen? Of dat ze de informatieopbouw van de online academie begrijpelijk vinden? Eyetrack-techniek helpt hierbij.
  1,95
  lees meer

  Aandacht (Volledige uitgave)

  Inhoud   Aandacht Aandacht voor aandacht! Olivia Kramers & Ria van Dinteren Aandacht in ‘vloeibare tijden’ Barbara van der Steen & Aart Goedhart Werk is een mooie zenoefening Robert van Gemert Geheugen op de werkvloer: pure noodzaak Rick de Jong Hrd-tool, Aandacht voor ongeschreven regels Léonie van Rijn & Annemieke Figee Op een ander been gaan staan - In gesprek met Joan Nunnely Olivia Kramers & Ria van Dinteren Aandacht voor vrijwilligers in een hospice Dorine Wesel Situational awareness Laura van der Klugt & Rick Mulder Onderzoek Leren: van onbewust naar bewust Robert-Jan Simons Kijken doe je met je brein - In gesprek met Stefan van der Stigchel Olivia Kramers & Ria van Dinteren Impact met nieuwe businessmodellen Jos Arets Zes bouwstenen voor betere inzetbaarheid van medewerkers Eline Steenhuisen & Lea Mazor Inspiratie Bang voor feedback Tom Nijsmans & Dajo de Prins “Mijn hoofd zit daar” - column Jaap Peters Mag ik even jullie aandacht? Olivia Kramers Leren in de ‘flow of work life’ trendcatcher Ger Driesen Wat nou, werkenergie? Cristel van de Ven Van controle naar aandacht Marianne Eussen

  5,95
  lees meer

  Aandacht voor aandacht!

  Bij de redactie van TvOO zijn we er goed in om de thema’s voor de nummers zó te kiezen dat je er alle kanten mee uit kunt. Dat geldt ook voor het thema aandacht. Leuk hoor, wat je er allemaal mee kunt: aandacht hebben, vasthouden, vragen, schenken, opbrengen, trekken, verliezen en nog veel meer. Maar aandacht blijkt wel een thema dat echt lastig vast te pakken is (als dat al kan) en waarvoor geldt: hoe meer je er van weet, hoe meer vragen je hebt…
  Gratis
  lees meer

  Aandacht in ‘vloeibare tijden’

  Ruim tien jaar geleden beschreef Zygmunt Bauman dat wij leven in een ‘vloeibare tijd’. Een tijd die zich kenmerkt door fluïditeit, omdat de bekende maatschappelijke orde, oude hiërarchieën en kaders weg lijken te vallen (2007). Een fluïditeit die mensen maar al te zeer herkennen, van CEO tot zorgverlener, van secretaris-generaal tot postbezorger. De complexiteit van zowel het type vraagstukken als de verschillende vormen van samenwerking neemt in veel sectoren toe. Er wordt meer gevraagd om samenwerking over de grenzen van kennisgebieden heen. Of het nu gaat om maatschappelijke vraagstukken of over de ontwikkeling van producten en diensten, steeds vaker wordt ‘de keten’ of ‘het werkveld’ erbij betrokken.
  1,95
  lees meer

  Werk is een mooie zenoefening

  Hoe ontwikkel je meer aandacht bij mensen en in organisaties? Als zenboeddhist ben ik daar pleitbezorger van. Vanuit een onbestendig gevoel ging ik door meditatie op zoek naar inzichten. Een hobbelige weg, die mijn focus verlegde van status en macht naar het kunnen toepassen van aandacht binnen organisaties. Bij diverse organisaties heb ik workshops georganiseerd om het zenboeddhistische gedachtegoed op een praktische en toegankelijke manier toe te passen. Het is mijn hogere doel om organisaties, en met name de mensen binnen organisaties, te faciliteren in duurzaam geluk, gelukkiger te maken.
  1,95
  lees meer

  Geheugen op de werkvloer: pure noodzaak

  Hoe werkt het menselijk geheugen wél en hoe het juist niet? Met een duidelijk praktijkvoorbeeld lees je in dit artikel hoe een Nederlandse onderneming via kleine Japanse stappen een ware breinrevolutie in gang zette. Het voorbeeld is een pleidooi voor organisaties die het menselijk breinkapitaal serieus nemen, om het onthouden niet te vergeten. Lang verhaal kort: aandacht voor het geheugen is aandacht voor een verhoogd leerrendement.
  1,95
  lees meer

  Aandacht voor ongeschreven regels

  “Gaat het hier altijd zo?”, vragen we tijdens een vergadering van hr-professionals in een commercieel bedrijf. De meeste teamleden kijken ons glazig aan. Bij Nico en Ryan zien we herkenning op hun gezicht. We maken bewust oogcontact met deze twee als we de groep vragen: “Hoe wordt er naar elkaar geluisterd in dit overleg?” “Niet,” reageert Nico. Ryan knikt met een glimlach op zijn gezicht mee. Wij blijven stil. “Hoe bedoel je?”, vraagt Noor aan Nico. Nico geeft aan dat hij discipline mist in het overleg.
  1,95
  lees meer

  Op een ander been gaan staan

  In ons vak is inclusief zijn qua personeelsopbouw en aanpak leiderschap de trend. We doen er van alles aan: quota’s, rolmodellen en trainingen. Hoe zit het nu echt met de aandacht voor inclusiviteit. Via via kwamen we op het spoor van Joan Nunnely. We vragen haar wat je in organisaties aandacht zou moeten geven. Het gesprek levert boeiende inzichten op.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper