logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|292

  Data en feiten

  Feitelijke data, data of feiten, feiten en data? De wereld verandert volop en data spelen een steeds grotere rol. Nadenken over de inzet van data wordt dan ook steeds belangrijker. Veel organisaties worstelen met het gebruik en de inzet van data om leren en ontwikkelen te organiseren en om data als competentie te integreren. Verder zien we om ons heen een enorme boost in het gebruik van digitale technologie om slimmer en sneller met elkaar te werken. Ook is er nog een enorme kenniskloof over wat mogelijk is en wat de toekomst brengt. Toepassingen waarbij data worden ingezet voor leren, zijn nog een relatief onbekend terrein.
  1,95
  lees meer

  PSV: data als bron van leren

  Toen we besloten om een themanummer over data of feiten te maken, stond een interview met een sportsperformance-specialist bovenaan ons lijstje. In de sport is het namelijk normaal om data te gebruiken bij het nemen van besluiten tijdens de selectie. Data, ontwikkelen en prestatie lijken hier als vanzelf met elkaar verbonden en direct zichtbaar in de werkelijkheid. We kregen de kans om Ruud van Elk te interviewen. Hij is verantwoordelijk voor de hele lijn sport science bij PSV.
  1,95
  lees meer

  Data is de nieuwe olie

  In data zit waarde! De digitale revolutie is in volle gang en de effecten ervan zijn overal te merken. We betalen met onze telefoon, scannen zelf onze boodschappen en kiezen zelf wat er op tv is. Ook op ons werk verandert er veel. Werkwijzen veranderen, rollen en functies veranderen, overal vinden verschuivingen plaats. Mensen hebben nieuwe kennis en vaardigheden nodig om daarin mee te komen en de digitale toekomst tegemoet te treden. Twee digitale heldinnen vertellen hoe zij binnen hun organisatie een digitale transformatie voor elkaar hebben gebokst. En dan is de gewetensvraag daarna: maken digitale leeroplossingen dan ook al gebruik van data? Hoe ver is de L&D-sector met de digitale revolutie? Deze vragen leggen we voor aan een L&D-expert. Maar laten we beginnen bij het begin: wat is digitalisering?
  1,95
  lees meer

  Top 5 van learning tools

  Begin november vorig jaar stelden wij via onze socialemediakanalen de vraag ‘Hoe gebruik jij data in leren?’ En: ‘Welke ervaring heb je met tooling?’ Uiteindelijk vulden 121 mensen onze vragenlijst in. De resultaten vind je hier in een top vijf van learning tools.
  1,95
  lees meer

  Leiderschap ontwikkelen en meten bij OSRAM

  Het Essentials of Leadership Program (ELP) is bij de Duitse lampenproducent OSRAM de standaard voor wereldwijde leiderschapsontwikkeling voor first time leaders met een lokale ‘smaak’. OSRAM verwacht dat deze leiders hun rol succesvol kunnen uitvoeren als zij het gedrag beheersen dat onderliggend is aan de leiderschapsprincipes. In dit artikel lees je waarom en hoe OSRAM de gedragsverandering van leiders meet en wat het in de organisatie teweegbrengt.
  1,95
  lees meer

  De valkuil die Kirkpatrick heet

  We gaan bij TvOO iets nieuws doen: een reflectie door een professional op een artikel dat door een vakgenoot is geschreven. Vanuit onze professie superinteressant en uniek! We zijn de deelnemers erg dankbaar dat zij samen met ons hun nek durven uit te steken en willen meedoen aan deze eerste reflectie. In dit artikel blikt Diederick Stoel terug op het vorige artikel Leiderschap ontwikkelen en meten bij OSRAM. Met de auteurs besprak hij dilemma’s en uitdagingen in effect- en impactmeting. Het werd een prachtig gesprek.
  1,95
  lees meer

  Hoe kies je een Learning Record Store?

  Je hebt er vast al van gehoord: de Learning Record Store (LRS) verovert het leerlandschap. Niet zo gek, want een Learning Record Store verzamelt alles over leeractiviteiten in jouw organisatie én je kunt er alle leergegevens in opslaan en inzien. Een LRS brengt data uit e-learnings, apps, mobiele portals, learning management systemen en online trainingen samen in één omgeving. En dat wil je.
  1,95
  lees meer

  Digitale fitheid werkend Nederland niet op orde

  Martijn Aslander, stand-up filosoof en begenadigd spreker over de informatiesamenleving, houdt al jaren een pleidooi voor digitale hygiëne en digitale fitheid van werkend Nederland. Maar wat is dat nu en hoe raakt ons dat als HRen ontwikkelspecialisten van mensen en organisaties? We hadden met hem een fascinerend gesprek over zijn pleidooi voor werkend Nederland om zijn digitale fitheid als de sodemieter op orde te brengen.
  1,95
  lees meer

  Van onderaf beginnen

  In een samenleving waarin complexiteit en onzekerheid toenemen, kunnen organisaties niet blijven vasthouden aan processen en structuren die zijn gebaseerd op kennis uit het verleden. Het is in toenemende mate van belang om snel te kunnen inspelen op de actualiteit. Daarvoor moet je als organisatie continu blijven leren. Het is een iteratief proces van doen, analyseren, leren en aanpassen op basis van actuele, betrouwbare data. In dit artikel gaan we in op wat dit vraagt van organisaties.
  1,95
  lees meer

  Werkplekleren: 5 moments of need

  Werkplekleren is momenteel hot, maar de realiteit is dat het werkplekleren alleen echt succesvol werkt als we loskomen van het oude paradigma, anders is het oude wijn in nieuwe zakken.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper