logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|138

  Aan het roer

  Als mens hebben we een sterke troef in handen als het gaat om het bepalen van ons eigen levenspad: het vermogen om keuzes te maken. Hoe neem en behoud je die regie, waarom lijkt dat soms onmogelijk, en hoe kunnen anderen je hierin ondersteunen?
  1,95
  lees meer

  In regie zijn - een illusie?

  In regie zijn van je loopbaan, de regisseur worden van je leven. We gebruiken het allemaal weleens, in de wervende teksten op onze website, in uitnodigende facebookadvertenties. Maar kan het wel? Volledig in regie zijn? Zijn de beslissingen die we nemen, écht onze beslissingen of is het louter invloed van buitenaf?
  1,95
  lees meer

  Eigen regie bestaat niet, er is altijd een samen

  Eigen regie wordt inmiddels als wenselijk beschouwd in bijna elke context, of het nu om ons werk, onze zorgbehoefte of om ons samenleven in een buurt gaat. Het lijkt de Haarlemmerolie voor bijna alle problemen in de maatschappij. Als een begrip zó’n opgang maakt is het misschien goed om een paar kritische vragen te stellen. Vragen als: Op welke aannames is eigen regie gebaseerd? Is eigen regie eigenlijk wel mogelijk? Wat gebeurt er met ons als we niet genoeg eigen regie (kunnen) tonen?
  1,95
  lees meer

  Regie

  “Na mijn ziekte heb ik de regie over mijn leven teruggepakt”, zegt mijn cliënt. We bespreken de korte biografie die ze heeft geschreven als start voor onze loopbaangesprekken.
  Gratis
  lees meer

  De mooiste job van de wereld

  De Vlaamse overheid subsidieert de werkende burger met het recht op loopbaancheques waarmee die bij een loopbaancentrum terecht kan voor coaching. Sinds de lancering van dit systeem in 2013 kreeg VDAB de rol van regisseur van het nieuwe, bijzonder diverse landschap van gemandateerde centra. De loopbaancheque won op korte termijn grote populariteit. Goele Vermeiren en David Meulemans uit het team Loopbaanbegeleiding van VDAB vertellen hier over snelle groei in de sector, hoe ze die zeer verschillende spelers regisseren, waar de krijtlijnen van het podium liggen en hoe ze die bewaken om de kwaliteit van het aanbod te blijven garanderen.
  1,95
  lees meer

  Wandelend werken

  Hoe kun je met je collega’s, familie, vrienden of alleen inspiratie opdoen in de natuur en belangrijke dingen delen? Hoe houd je genoeg tijd over voor jezelf? Hoe zorg je voor een balans tussen je computerwerk en buiten in beweging zijn? Juist in deze tijd van thuiswerken en veel beeldschermvergaderen is het goed om regelmatig een time-out in de natuur te nemen. Verschillende theorieën verklaren de stress- herstellende effecten van in de natuur zijn.
  1,95
  lees meer

  Mensen die dossiers worden, dat is pas een drama

  Peter van Aar is theaterregisseur en schrijver en heeft zich vanwege het stilvallen van zijn activiteiten door de coronacrisis omgeschoold tot coach.
  1,95
  lees meer

  De waarde van loopbaanchecks onderzocht

  Een breed consortium onderzoekt gedurende twee jaar de effectiviteit van loopbaanchecks. Onderdeel van dit onderzoek is een kwantitatief onderzoek onder loopbaanprofessionals over de ervaringen met loopbaanchecks en het gebruik van arbeidsinformatie in loopbaanchecks. Wat zijn de resultaten van dit eerste deel van het onderzoek?
  1,95
  lees meer

  Cum laude afgestudeerd

  Een excellente masterstudent die zonder uitzondering hoge cijfers heeft gehaald, meldt zich bij de loopbaanprofessional. Hij heeft onlangs een stage bij een multinational afgerond en begrijpt werkelijk niet waarom hij geen goede beoordeling heeft gekregen bij zijn stage terwijl zijn onderzoek heel goed was. Het gevolg: hij is niet uitgenodigd om bij hen te solliciteren. Hij kreeg daarbij de feedback dat zijn onderzoek prima was, maar dat hij zichzelf te weinig had laten zien. Hij blijft gefrustreerd en vertwijfeld achter.
  1,95
  lees meer

  Talentmanagement aan de hand van vier assen

  Het talent van medewerkers is het onderscheidend vermogen van een organisatie. Wie dit talent weet te herkennen en ontwikkelen, zal het meeste uit zijn medewerkers halen (Doeze Jager-Vliet, 2014). Een manager die dat kan, zal een grote kans op succes hebben.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper