logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|59

  TA-nieuws

  Van 4 tot 6 juni 2019 vond in Cherkasy Oekraïne het EATA-congres plaats met als thema ‘Modern Methods and Practical Application of Transactional Analysis’. Het waren drie inspirerende dagen vol TA, in ontmoetingen, lezingen en workshops, met Oekraïense gastvrijheid, vol plezier en momenten van leren en ontwikkelen.
  Gratis
  lees meer

  De Klassieke School

  Eric Berne (1910-1970) is de grondlegger van Transactionele Analyse. Geboren in Montreal, Quebec op 10 Mei 1910, als zoon van een dokter en een professioneel schrijfster. Na zijn afstuderen als arts aan de McGill universiteit in Montreal in 1935, begon hij aan zijn psychiatrische stage aan de medische faculteit van Yale University. In 1949 werd hij Fellow in de Amerikaanse psychiatrische associatie. Hij heeft tijdens zijn 21-jarige carrière als psychiater gewerkt in diverse klinieken, in de US army medical corps, en in zijn privépraktijk in Carmel.
  1,95
  lees meer

  De Herbeslissingsschool

  Mijn naam is Janet O’Connor. Ik ben een TSTA-P en heb als psychotherapeute een eigen praktijk in Tucson, Arizona. Ik doceer ook aan de Grand Canyon University en het Prescott College in de VS. Samen met mijn opleidingspartner, Del Worley, begeleid ik programma’s gebaseerd op herbeslissingswerk in het Southwest Institute for Group & Family Therapy, (US, Arizona), dat in 1992 werd opgericht na de dood van Robert Goulding.
  1,95
  lees meer

  Cathexis School

  Graham Barnes is een psychotherapeut en niet-praktiserende TSTA-P. Het psychotherapievak leerde hij van Robert Goulding en Mary McClure-Goulding op het Western Instituut voor groep en familietherapie in Californië. Vroeg in de jaren tachtig emigreerde hij naar Zweden waar hij werkt als psychotherapeut, psychotherapeuten opleidt en in diverse bedrijven en organisaties werkt.
  1,95
  lees meer

  Integratieve School

  Mijn naam is Amaia Mauriz-Extabe en ik ben een TSTA-P. Ik woon en werk als klinisch psychologe, psychotherapeute, trainer en supervisor, voornamelijk in Bilbao maar ik werk over de hele wereld. Ik werk veel met professionals in de geestelijke gezondheidszorg. TA heeft gedurende mijn hele carrière, inmiddels 35 jaar, een rol gespeeld.
  1,95
  lees meer

  Relationele School

  Ik ben Mica Douglas, een relationeel psychotherapeut, supervisor en trainer die in de jaren negentig werd opgeleid bij Metanoia in Groot Britannië. Ik gebruik Transactionale analyse in mijn werk met cliënten en in de training die ik aan pleegouders geef. Zij vinden TA-theorie vooral nuttig wanneer ze kinderen begeleiden met gedrags- en emotionele behoeften die meer vergen dan ‘gewoon ouderschap’.
  1,95
  lees meer

  Co-creatieve transactionele analyse

  Mijn naam is Keith Tudor en ik ben professor in de psychotherapie aan de Auckland University of Technology in Aotearoa, Nieuw-Zeeland. Daar ben ik momenteel ook hoofd van de School voor Volksgezondheid en Psychosociale Studies. Ik begon mijn carrière als reclasseringsambtenaar in het Verenigd Koninkrijk, waar ik ook ben geboren.
  1,95
  lees meer

  Fases van teamontwikkeling: een andere kijk op teams

  Effectieve teamvorming en samenwerking zijn nog steeds cruciale factoren voor succes van organisaties. In teams komen de belangen, de visie en strategie van een organisatie samen met het belang van de individuele medewerker en hun persoonlijke kwaliteiten en competenties.
  1,95
  lees meer

  Maak kennis met: Jacqueline van Gent

  In deze vaste interviewrubriek praten we met een gecertificeerde TA Trainer en/of Supervisor over wat TA voor hen betekent.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »