logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|152

  Pragmatisch prutsen met modellen

  Als je alleen een hamer hebt, is alles wat je ziet een spijker. Ziehier in een notendop het risico van het (rigide) gebruik van modellen. En toch gebruiken we ze veel en vaak. Want voor professionals is een model enorm handig om mee te werken. Voor startende professionals biedt het houvast waardoor je al snel zelfstandig in de praktijk aan de slag kunt. Voor meer ervaren professionals biedt het een verklaringskader of een houvast voor het verloop van je verandering. In gesprek met je klant helpt het in communicatie en inzicht en suggereert het ondertussen dat je niet van de straat bent.
  1,95
  lees meer

  Teken je model!

  We gebruiken allemaal modellen om een kapstok te bieden voor de boodschap die je wilt uitdragen. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet weer een van de vele kwadranten, piramides of opsommingen wordt? Hoe zorg je ervoor dat datgene wat jij deelt ook daadwerkelijk blijft hangen en diegene ’s avonds aan de keukentafel ieder component van het model kan herhalen? Creëer jouw theoretische model visueel aan de hand van een tekenstappenplan en maak meer impact met jouw boodschap!
  1,95
  lees meer

  Zelfkennis op een presenteerblaadje

  Wie vertelt je wie je bent? Op basis van persoonlijke ervaringen met het maken van persoonlijkheidstests bevragen we de belofte van zelfkennis. Modellen doen onvoldoende recht aan wie jij bent. Ontmoet liever een ander en vertel je verhaal.
  1,95
  lees meer

  Modellen, misconcepties en mythes

  Hoe heeft jouw aandachtsspanne zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Bij de meeste mensen is deze afgenomen door de snelle multimediawereld waarin we leven. Gemiddeld is deze nog slechts acht seconden, terwijl die van een goudvis negen seconden is …
  1,95
  lees meer

  Wat is jouw favoriete model?

  Heb jij een favoriet model? Eentje die fijn is om in je rugzak te hebben en die je waarschijnlijk regelmatig inzet? Een model dat je van binnen en buiten kent en waar je makkelijk mee overweg kunt en waarvan je misschien zelfs wel je eigen versie gemaakt hebt? We hebben jullie als hrd’ers gevraagd naar je favoriete model. Ruim 130 collega’s hebben hun favoriete model met ons gedeeld. Veelzeggend hierbij is dat dit 85 verschillende modellen betrof. De top 5 vind je hier.
  1,95
  lees meer

  Napraten over modellen

  Een verscheidenheid aan artikelen over het gebruik van modellen. Van inspiratie en nieuwe modellen tot een kritische blik op waarheid en pragmatiek. Hebben de artikelen jou aan het denken gezet? Heb je meer zicht gekregen op de wijze waarop je modellen in je werk gebruikt?
  Gratis
  lees meer

  ‘Dit is geen test’

  Hoewel het gebruik van persoonlijkheidstests als hulpmiddel in de praktijk op veel hrd-professionals een grote aantrekkingskracht heeft, worden deze tests door sommigen flink bekritiseerd. Ze zijn aantrekkelijk door hun optimistische beschrijvingen en gebruiksgemak voor individuele ontwikkeling en teamontwikkeling. De markt van persoonlijkheidstests is een dynamische industrie, veel professionals gebruiken dit soort tests bij assessments en in ontwikkeltrajecten, zoals managementtraining en executive coaching. Vaak ontbreekt het echter aan psychometrische robuustheid.
  1,95
  lees meer

  Het achtveldenmodel

  Sibrenne Wagenaar, Niek de Groot en Wouter Willemse hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Het achtveldenmodel is de favoriet van Madeleine Koudstaal. In dit artikel beantwoordt zij een aantal vragen over dit model.
  Gratis
  lees meer

  Je eigen model!

  We hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Marc Coenders vertelt over de wijze waarop hij met modellen werkt. De interviews zijn afgenomen door onze redactieleden en trekkers van dit nummer: Niek de Groot, Sibrenne Wagenaar en Wouter Willemse.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Congres Positieve Psychologie

  Thema: Dynamiek in Relaties

  Datum: 29 november 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »