logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|27

  Digitaal abonnement: TA Magazine (4 uitgaven)

  TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering. Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau. In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.  Verschijningsdata 27 maart 2017 - Wat ben ik Zelf? - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 22 juni 2017 - Geen Script zonder Taal - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 10 oktober 2017 - Siri als surrogaat - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 december 2017 - Ik ben vol - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 19 maart 2018 - TA kids - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 juni 2018 - Werken met permissies - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 8 oktober 2018 - TA en start ups - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 17 december 2018 - TA en seksualiteit 18 maart 2019 - Daar zit muziek in 17 juni 2019 - Werkvormen 7 oktober 2019 - TA in de toekomst 16 december 2019 - Ethiek Neem een digitaal abonnement op TA Magazine en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  Startup (volledige uitgave, 9 artikelen)

  INHOUD THEMA ‘STARTUP’ (oktober 2018) TA nieuws De rol van de manager, Corinne Laurier Aan de lijn. Klaar? Startups! Mil Rosseau Succesvolle startups, Sari van Poelje Startup als groeimodel, Jacqui Halmans Van verkrampt naar energiek, Han den Dekker Maak kennis met: Marij Peeters, Tin Vanderhoeven Startups Startups zijn aan de ene kant opwindend – een nieuw begin, vrijheid, innovatie, gat in de markt. Aan de andere kant is de realiteit dat een startup je de vrijheid geeft om altijd te werken en dat er weinig startups zijn die doorgroeien tot succesvolle bedrijven. Toch vragen we van beginnende professionals, zelfs nog in opleiding, om hun eigen klanten te werven en feitelijk een (mini)startup te initiëren. Zonder de kennis, tools en ervaring door te geven die deze weg wellicht wat makkelijker zou maken. Om deze reden hebben we TA magazine gewijd aan startups. In dit nummer een aantal ervaren ondernemers aan het woord. Corinne Laurier, net geslaagd voor haar TSTA in India, heeft het over het belang van het onderscheid tussen je verschillende rollen en verantwoordelijkheden, ook in startups. Mil Rousseau geeft in zijn eigen onnavolgbare stijl tips en tricks gebaseerd op zijn ervaringen in het begeleiden van startups. Je kunt beter een klant dan een product hebben. Sari van Poelje schrijft over de verschillende ontwikkelingsstadia van startups en hun makeor- break moments, op basis van Berne’s organisatietheorie. Jacqui Halmans heeft een heel persoonlijk verhaal over pieken en dalen in haar reis als ondernemer en verbindt dat aan de ontwikkelingstadia van Levin. En we hebben zoals altijd een CTA-case van Han den Dekker, en een estafette-interview, dit keer met Marij Peeters. Het TA magazine zelf is inmiddels de startupfase voorbij. In 2015 dachten wij drie jaar te moeten doen over ons strategisch plan – kwaliteitsverbetering, digitalisering en verbreding van de doelgroep – maar mede dankzij een geweldig redactieteam en Eric Vullers, de stuwende kracht achter Kloosterhof, hebben we ons in veel kortere tijd kunnen ontwikkelen. Om dit te vieren, hebben we, zoals de meeste groeiende startups, ons ecosysteem uitgebreid. Volgende maand komt de eerste Engelstalige editie uit, voor wereldwijde verspreiding. Zegt het voort, zegt het voort! En we gaan in het najaar 2019 een congres organiseren: TA MAG – de praktijk belicht. Reserveer 15 november 2019 alvast in je agenda. We zoeken nog vrijwilligers die ons team komen aansterken. Als je mee wilt helpen een inspirerend en geweldig nationaal event op te zetten, neem dan alsjeblieft contact op: info@tamagazine.eu Daarnaast zijn jullie uitgenodigd om voor onze volgende nummers artikelen te schrijven: Maart 2019 – Daar zit muziek in: hoe combineer jij TA en kunst? Juni 2019 – Werkvormen: hoe laat je deelnemers TA ervaren? September 2019 – TA in de toekomst: hoe zie je de toekomst van TA in 2029? December 2019 – Ethiek: waar ligt de grens?
  5,95
  lees meer

  TA-nieuws, oktober 2018

  In deze rubriek: - The health of groups and within the groups - TA and social responsibility - First Tri-National French Language TA Converent (IFAT/ASSOBAT/ASAT-SR) - Australian Transactional Analysis Association and Transactional Analysis Association of Singapore Conference - USATAA Winter Gathering - 50th Anniversary Conference 2019 by USATAA Communications - In memoriam Willy Verschure
  Gratis
  lees meer

  De rol van de manager

  In dit artikel beschouwen we de professionele rol als de basis waarop managementacties worden gebouwd. Door de verschillende rollen en de wijze waarop managers deze invullen te identificeren, kunnen managers de ‘juiste’ positie innemen vanwaar ze verschillende situaties in het professionele leven kunnen aanpakken.
  1,95
  lees meer

  Aan de lijn. Klaar? Startups!

  “Maar wat doe je dan?”, is de vraag die mij geregeld gesteld wordt. Of mensen een bedrijf willen opstarten of een startup willen begeleiden, de vraag komt in vele varianten. Mijn eerlijk antwoord is dat ik het niet (van tevoren) weet. Alle interventies zijn steeds anders. Slechts één ding is relevant: luister aandachtig naar de vraag van de klant. Gebruik de taal van de klant, spreek zijn jargon.
  1,95
  lees meer

  Succesvolle startups

  In dit artikel gebruik ik TA systemische concepten om mijn visie op startups te geven. Wat bedoelen we met startups? Zijn er statistieken ten aanzien van startupsucces, en zo ja: wat zeggen ze? Hoe ontwikkelen startups zich? Wat verhoogt de succeskans van een startup?
  1,95
  lees meer

  Startup als groeimodel

  Net zoals een kind zich vanaf de geboorte ontwikkelt van baby, naar peuter, naar puber tot jongvolwassene, zo ontwikkelt zich een startende ondernemer van de geboorte van dat ene briljante idee naar een volwassen ondernemer die het idee omzet in concrete resultaten. Niet voor niets wordt de startupfase de peuterfase genoemd in de levenscyclus van een onderneming (Adizes, 2004).
  1,95
  lees meer

  Werken met ego-toestanden

  Carla (28 jaar) is een hooggevoelige en van zichzelf veeleisende in het onderwijs werkende getrouwde vrouw, die zich van jongs af aan sterk verantwoordelijk voelt voor iedereen en alles en zichzelf daarbij vergeet. Ze meldt zich in november 2006 met een verwijzing van de huisarts voor depressieve angst en vermoeidheidsklachten. Een aantal veranderingen (bevalling van tweede kind, verhuizing en nieuwe werkfunctie) die in een korte tijd hebben plaatsgevonden, heeft haar geconfronteerd met de grenzen van haar veeleisendheid en verantwoordelijkheidsgevoel.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 15-01-2019
  lees meer

  Maak kennis met: Marij Peeters

  In deze vaste interviewrubriek praten we met een gecertificeerde TA Trainer en/of Supervisor over wat TA voor hen betekent.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »