logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|88

  Waarom moeten we iets van AI weten?

  Ondanks dat de media vol staan met verhalen over Artificial Intelligence (AI) lijkt het alsof deze ontwikkelingen alleen relevant zijn voor een select gezelschap van early tech adaptors. Niets is minder waar, AI is overal, ook binnen HR en loopbaanadvisering. Daar niet meer over weten kan betekenen dat je relevante businesskansen mist of niet tijdig kan inspelen op het effect dat dit op jouw cliënten heeft. Maar wat is Artificial Intelligence nu eigenlijk? Gaat het jouw baan overnemen? En hoe werk je het beste samen met AI?
  1,95
  lees meer

  Elke baan verandert door kunstmatige intelligentie

  Er zijn veel misverstanden over de impact van kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt. De suggestie dat wij rustig kunnen toekijken hoe robots en algoritmes al het werk doen, is daar een voorbeeld van. Alle banen veranderen, maar mensen worden allesbehalve overbodig.
  1,95
  lees meer

  Artificiële intelligentie bij verzekeraar Achmea

  Ontwikkelingen in de techniek volgen elkaar steeds sneller op. Zo is artificiële intelligentie (AI), of kunstmatige intelligentie, een upcoming techniek. AI heeft een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Denk aan zelfrijdende auto’s, digitale assistenten op je telefoon of drones. Bij Achmea zijn ze druk bezig met de implementatie van AI. Hoe ze dat doen? Daan de Haas vertelt hier meer over.
  1,95
  lees meer

  Ontwikkeling van ‘selves’

  Tot voor kort gaf ik les op een hbo-bacheloropleiding Communicatie & Media Design. Mijn studenten waren jongeren die weten hoe sociale media werken, die niet bang zijn voor online technologie, en die begrijpen wat de kracht van online representatie is – vanaf hun eerste jaar moeten ze bijvoorbeeld al werken aan hun portfoliowebsite. Toch schreven ook deze derdejaars stagezoekende communicatiestudenten op hun LinkedIn-profiel bij ‘current position’ dat ze “bakkerijmedewerker bij de Hema” waren, of “barvrouw bij ’t Pareltje”, en “attractiemanager Walibi”.
  1,95
  lees meer

  Diepgewortelde angst in coronatijd

  Angst is een actueel thema in de praktijk van psychotherapeut Hilde Bolt, gespecialiseerd in trauma en stress. Zeker nu de wereld nog onvoorspelbaarder is dan we al dachten. In een gesprek met journalist en loopbaanadviseur Jolan Douwes vertelt zij wat er vaak achter die angst zit en welke vragen of oefeningen kunnen helpen.
  1,95
  lees meer

  Digitale assistenten voor professionals

  Rond de termen artificiële intelligentie (AI), big data en machine learning hangt een zweem van mystiek. LDC werkt met deze technologieën om kennis te destilleren uit datastromen. Deze kennis gebruiken ze om mensen en organisaties verder te helpen bij hun ontwikkeling op de arbeidsmarkt en bij oplossing van hieraan gerelateerde vraagstukken.
  1,95
  lees meer

  Burn-out en wendbaarheid

  Dit is het tweede deel van onze drieluik over burn-out. In het eerste deel is burn-out belicht vanuit neuropsychologisch perspectief (nummer 2/april 2020). Daarin zijn zes stadia geschetst van geheel normaal naar een totale burn-out. Het komt neer op een graduele ontwikkeling die begint met een afname van de beweeglijkheid en een afname van de motivatie van de medewerker die vervolgens leidt tot lichamelijke, mentale en emotionele gezondheidsklachten, totdat die zo ernstig zijn dat de persoonlijke accu niet meer oplaadt. De gevolgen zijn bekend. In dit tweede deel stellen we de volgende vraag: is wendbaarheid (agility) bij medewerkers een teken dat het met de burn-out zo’n vaart niet zal lopen?
  1,95
  lees meer

  De spraakassistent

  Kunstmatige intelligentie (KI) werkt sneller en accurater bij gebeurtenissen en veranderingen dan de menselijke tegenhanger, en zonder haperingen en belemmerende emoties. Ook de loopbaanpraktijk kan profiteren van haar snufjes. We richten ons in dit artikel op hoe de stem van de adviseur nu en in de nabije toekomst professioneel ingezet kan worden. Sommigen kunnen niet wachten op deze mogelijkheden, anderen ervaren wellicht een gure, onbegrepen en baanloze toekomst.
  1,95
  lees meer

  Artificiële intelligentie in HR

  Steeds meer HR-professionals binnen organisaties krijgen te maken met allerlei technische termen zoals big data, HR-analytics en artificial intelligence. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? En, nog belangrijker, welke impact zullen ze hebben op het HR-domein. Zijn het alleen maar buzz-words of gaan ze een blijvend onderdeel uitmaken van het werkveld van HR?
  1,95
  lees meer

  Is de loopbaanprofessional ‘fit for the future’?

  Los van het persoonlijke leed, is de coronacrisis natuurlijk een geweldige businessaanjager voor de loopbaanprofessional. In een nooit eerder vertoond tempo, zal de werkloosheid groeien naar een hoogte die wij in ons leven niet eerder hebben meegemaakt. Dat betekent veel business, mooie omzetten, een beter uurtarief en volle agenda’s. Die coronacrisis kan zakelijk gezien niet lang genoeg duren nu de komende jaren weer massaal zal worden ingezet op bij- en omscholen, NL leert door, reorganisaties, sociale plannen, begeleiding van werkzoekenden en intersectorale mobiliteit.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper